דלג לתוכן
plane
אתרים
neues-museumvar(--color-light)המוזיאון החדש

המוזיאון החדשמוזיאון

Neues Museum

האגף המצרי במוזיאון החדש
האגף המצרי במוזיאון החדש
צילום: רונן אלטמן קידר / ©
  • משך זמן מומלץ באתר: שעתיים
המוזיאון החדש (Neues Museum) התפרסם בזכות האוסף המצרי המוצג בו, אחד משלושת המובילים בעולם - אבל יש בו גם מוצגים רבים מהתקופה הרומית והגרמאנית (עד ימי הביניים), וקומתו העליונה מוקדשת בכלל לפרהיסטוריה. המבנה, שהושלם ב־1855, היה הראשון בפרוסיה שבהקמתו נעשה שימוש בטכניקות של בנייה מתועשת, בין השאר בשלד הברזל ובתקיעת היסודות באדמה הבוצית שלגדת הנהר. הוא נפגע קשות במלחמת העולם השנייה ועמד בחורבותיו עד שנות ה־80, אז בוצע בו שיפוץ ראשוני.
בשנת 1997, לאחר איחוד ברלין, הופקד האדריכל הבריטי דיוויד צ’יפֶּרפילד על שיפוץ מקיף במוזיאון. צ’יפֶּרפילד בחר לשמר פרטים רבים ככל האפשר מהמבנה המקורי, בהם קירות ותקרות שנוקבו בחורי כדורים, ולשלבם במבנה המחודש. ב־2009 נפתח המוזיאון מחדש, והתוצאה נחשבת הישג אדריכלי מרשים;‏ שימו לב במיוחד לשתי החצרות הפנימיות (המכונות ‘החצר המצרית’ ו’החצר היוונית’) ולטור המדרגות הראשי.
האוסף המצרי מפוזר על פני שלוש קומות ומסודר באורח נושאי ולא כרונולוגי. עם החדרים המעניינים ביותר נמנים אוסף הפפירוסים המקיף;‏ אולם ‘30 מאות’ המציג את התפתחות התרבות המצרית לאורך השנים וכולל גם את פסל ‘הראש הירוק’ המרהיב מתקופת המלך תלמי;‏ וכמובן החדר המוקדש לנֶפֶרטיטי - פסל ראש־חזה יפהפה של מלכה מצרית, שנוצר בשנת 1340 לפנה”ס והיה למקבילה הברלינאית של המונה ליזה. הפסל, שהשתמר באורח יוצא־דופן, הועבר לכאן ב־1924.
באוסף העתיקות הקלאסיות, המוצג בקומת הקרקע ובקומה שמעליה, מככבים מוצגים מהחפירות שנערכו בעיר האגדית טרויה, אבל השאר מעניין פחות ומסודר באורח אקראי למדי. מעניין יותר המוזיאון לפרהיסטוריה ולהיסטוריה עתיקה, בקומה העליונה, המוקדש לממצאים מתקופות האבן, הברונזה והברזל במרחב הגרמני ובאירופה כולה. הדובדבן שבקצפת הוא כובע הזהב של ברלין (חדר 305), שנראה כמו כובע מחודד של קוסמים ומעוטר בסימנים אסטרולוגיים;‏ בימי קדם השתמשו בו לחישוב תנועות השמש והירח, כדי לתזמן את הזריעה והקציר, וייחסו לו סגולות מיסטיות.
למרבה הצער, המוזיאון כולו פחות ידידותי למבקרים מהאחרים באי. סדר המוצגים אינו אינטואיטיבי, לוחיות־הסבר רבות כתובות בגרמנית בלבד ואין כמעט מקומות ישיבה. כדי לא להתעייף, מומלץ לקחת מפה בכניסה ולתכנן בעזרתה את סדר הביקור.
על תכניות הפיתוח של אי המוזיאונים ועל כרטיסי הנחה, ראו תחת אי המוזיאונים.
האגף המצרי במוזיאון החדש
האגף המצרי במוזיאון החדש
צילום: רונן אלטמן קידר / ©
האגף המצרי במוזיאון החדש
פסל נפרטיטי
פסל נפרטיטי
צילום: Philip Pikart / CC BY-SA 3.0
פסל נפרטיטי
רוצה להיות אזרח העולם?רוצה להיות אזרח העולם?

מצטרפים בחינם ומקבלים:

  • 1.הנחה של 10%
    על מה?
    אזרחי העולם מקבלים הנחה על כל קניה של פריט באתר העולם. אין כפל מבצעים.
  • 2. מינוי דיגיטלי לחודש
    מה זה?
    אזרחי העולם מקבלים מינוי דיגיטלי לחודש ימים על כל קניה של מדריך טיולים מודפס או מפת נייר באתר העולם. המינוי בתוקף החל ממועד הקניה ומאפשר גישה לכל מדריכי הטיולים מסידרת הטיול כבר בפנים.* בעלי מינוי קיים מקבלים חודש נוסף.
    *לא כולל מדריכים הכוללים תכני DK.
    (אל חשש: מינוי זה לא יתחדש באופן אוטומטי)
  • 3. הטבות בלעדיות
    איזה?
    אזרחי העולם מקבלים במייל מפעם לפעם הודעות על מבצעים מיוחדים. המבצעים אינם מוצעים לכל גולשי האתר אלא לאזרחי העולם בלבד. ניתן לממש אותם רק באמצעות לחיצה על קישור המבצע במייל. לכן אנו מבקשים את אישורכם לקבל דיוורים מאתר העולם. אנחנו שונאים ספאם ולא נזבל לכם את תיבת הדואר.

ניתן לבטל הסכמה זו בכל עת. כתובת המייל שלכם לעולם לא תועבר לאחרים ללא הסכמתכם.

  • בורש
  • נשיונל גי׳אוגרפיק
  • ראף גיידז
  • מישלן
  • פרייטג ברנדט
  • דורלינג קינדרסלי
  • לונלי פלנט
  • וורלד מפינג
  • קונט
מהנעשה בעולם
אתם כבר אוהבים את העולם?
צרו קשר
כל הזכויות שמורות © 1991-2024 שטיינהרט שרב מוציאים לאור בע"מ
 
תמונה מוגדלת