אוכל מהיר בלונדון של פעם
חברי מועדון הפאי והמֶש (Pie and Mash Club) מטיילים ברחבי לונדון בחיפוש אחר מסעדות פאי נוסטלגיות בהן ממשיכים להגיש את המנה המסורתית האהובה על מעמד הפועלים של לונדון כבר יותר ממאה שנים. כאן תקבלו צלחות מהבילות של פאי בשר ומחית תפוחי-אדמה לצד מנה חמה או קרה של קריש צלופחים.
נוסעים לחופשה בלונדון? רוצים לגלות את המיטב שיש ללונדון להציע? מדריכי העולם ללונדון יהפכו את הטיול לחוויה: לונדון המדריך הממוקד, לונדון כאן ועכשיו, לונדון אייוויטנס, לונדון טיולי משפחות, לונדון-אין כניסה להורים.
מדי שנה בחודשים הקרים נפגשים חברי מועדון הפאי והמֶש במסעדות פאי מסורתיות, רובן במזרח לונדון, במחוז אסקס שבמזרח אנגליה ובקנט שבדרום-מזרח אנגליה, מעוזי מסעדות הפאי המסורתיות. האוכל המשביע הפך לאחד הסמלים הנודעים של לונדון של פעם. מסעדת A. Cook's בשפרדס בוש (Shepherds Bush) שבמערב לונדון כיכבה בסרט הפולחן Quadrophenia המבוסס על האלבום של להקת המי, שאפיין את תת-תרבות המוד של שנות השישים בלונדון, וחלל הפנים של מסעדת L. Manze שבפרוור וולת'אמסטו (Walthamstow), שבצפון-מזרח לונדון, מקסים כל כך שזכה למעמד של מבנה מורשת באנגליה. מסעדת M. Manze, שנוסדה ב-1892 וקרובה לגשר מצודת לונדון, היא מסעדת הפאי הוותיקה ביותר, ואחת ממסעדות הפאי המומלצות בלונדון.
בתחילת הארוחה תקבלו קערית של קריש צלופחים, מאכל מסורתי של המטבח האנגלי מהמאה השמונה-עשרה. בשרם של הדגים הלבנים המוארכים ששחו במימי התמזה בעבר, שימש גם למילוי הפאי, אך עם השנים בעקבות זיהום הנהר ודלדול הדגה השתנה המילוי לבשר כבש או בקר. לצד הפאי מוגשת מחית תפוחי אדמה, והכל טובל ברוטב פטרוזיליה ירוק המכונה ליקר (liquor), אך אין בו אלכוהול כלל - בעבר הכינו את הרוטב מציר מי הצלופחים, והיום ממרק עוף. כדי לאכול את המנה כמו 'הקוקנים' (מעמד הפועלים המקומי), מומלץ לפרוץ את הבצק, להוסיף חומץ, מלח או רוטב צ'ילי, ולאכול ללא שימוש בסכין או - חלילה וחס - בקטשופ.
מקור: CNN, מיירי מק'קיי
מדי שנה בחודשים הקרים נפגשים חברי מועדון הפאי והמֶש במסעדות פאי מסורתיות, רובן במזרח לונדון, במחוז אסקס שבמזרח אנגליה ובקנט שבדרום-מזרח אנגליה, מעוזי מסעדות הפאי המסורתיות. האוכל המשביע הפך לאחד הסמלים הנודעים של לונדון של פעם. מסעדת A. Cook's בשפרדס בוש (Shepherds Bush) שבמערב לונדון כיכבה בסרט הפולחן Quadrophenia המבוסס על האלבום של להקת המי, שאפיין את תת-תרבות המוד של שנות השישים בלונדון, וחלל הפנים של מסעדת L. Manze שבפרוור וולת'אמסטו (Walthamstow), שבצפון-מזרח לונדון, מקסים כל כך שזכה למעמד של מבנה מורשת באנגליה. מסעדת M. Manze, שנוסדה ב-1892 וקרובה לגשר מצודת לונדון, היא מסעדת הפאי הוותיקה ביותר, ואחת ממסעדות הפאי המומלצות בלונדון.
בתחילת הארוחה תקבלו קערית של קריש צלופחים, מאכל מסורתי של המטבח האנגלי מהמאה השמונה-עשרה. בשרם של הדגים הלבנים המוארכים ששחו במימי התמזה בעבר, שימש גם למילוי הפאי, אך עם השנים בעקבות זיהום הנהר ודלדול הדגה השתנה המילוי לבשר כבש או בקר. לצד הפאי מוגשת מחית תפוחי אדמה, והכל טובל ברוטב פטרוזיליה ירוק המכונה ליקר (liquor), אך אין בו אלכוהול כלל - בעבר הכינו את הרוטב מציר מי הצלופחים, והיום ממרק עוף. כדי לאכול את המנה כמו 'הקוקנים' (מעמד הפועלים המקומי), מומלץ לפרוץ את הבצק, להוסיף חומץ, מלח או רוטב צ'ילי, ולאכול ללא שימוש בסכין או - חלילה וחס - בקטשופ.
מקור: CNN, מיירי מק'קיי