שוקי האוכל במדריד
זירת שוקי האוכל במדריד מגוונת ותוססת - מבנים ישנים מתחדשים, קולנוע ישן הופך ליעד קולינרי אנין, במבנה אר-נובו ישן שוכן אחד השוקים הוותיקים של מדריד, ובעיר נמצא גם השוק העירוני הגדול ביותר באירופה. המשותף לכולם, ישן כחדש, הוא התוצרת הטרייה השופעת והמאכלים האזוריים הנפלאים. עוד על מדריד תוכלו לקרוא במדריך מדריד כאן ועכשיו של לונלי פלנט.
בשנה האחרונה נוספו לזירה הקולינרית של מדריד מספר תוספות מעניינות וכמה מוסדות ותיקים שופצו וחודשו. הנה כמה ממיטב שוקי העיר בהם תוכלו להתענג על חאמון (jamón) עסיסי, טורטייה (tortilla) חמה וטאפאס (tapas) מסורתיים.
בספטמבר 2014 נפתח מרקאדו דה בארסלו (Mercado de Barceló) מחדש, ולאחר חמש שנים של שיפוצים זכה במבנה חדיש. לצד הדוכנים המסורתיים נפתחו כאן גם בר סושי וחנות למעדנים מזרחיים, וחלל לאירועים בו נערכות בסופי השבוע תצוגות של פריטי ביגוד ואבזרי אופנה של מעצבים מקומיים. בקיץ האחרון נחנכו גם פּלאטֶאה (Platea) שבפלאסה קולון (Plaza Colón), מתחם אוכל גורמה במבנה קולנוע ישן משופץ להפליא, ובו מסעדות, ברים ודוכנים עליהם מפקחים שלושה שפים ספרדיים עטורי כוכבי מישלן; ומרקאדו דה סן אידלפונסו (Mercado de San Ildefonso), השוכן במבנה של שוק מקורה שנהרס ב-1970 בשכונה האופנתית מָלָסאניה (Malasaña), והפך לתוספת המסוגננת ביותר בזירה הקולינרית בעיר.
שוק מאיורקה (Mallorca Market) שנפתח ב-2011 מוקדש לרשת פסטלרייה מאיורקה (Pastelería Mallorca), מוסד ותיק בן כמעט מאה שנים, המשלב מעדנייה, מאפייה ושוק לתוצרת אנינה תחת קורת גג אחת. השוק נמצא ברובע המטופח שאמברי (Chamberí), ובו תוכלו למצוא בּוּניוּאֶלוֹס (buñuelos; מעין סופגניות קטנות), רוסקון דה רֶייס (Roscón de Reyes; עוגה מסורתית שאוכלים בחג ההתגלות) וטוריחאס (torrijas; גרסה ספרדית לפרנץ' טוסט הצרפתי שאוכלים בעיקר בתקופת התענית לפני חג הפסחא).
שוק סן מיגל (Mercado de San Miguel) ליד פלאסה מאיור (Plaza Mayor) נפתח מחדש ב-2009, ומאז הפך ליעד הקולינרי התוסס ביותר בעיר. המבנה הישן מלא האווירה הבנוי ברזל חשיל וזכוכית, שופץ במשך כשש שנים וגדוש היום דוכני תוצרת טרייה, מעדנים מקומיים מסורתיים וברי טאפאס.
ברובע סלמנקה (Salamanca) נמצא מרקאדו דה לה פאס (Mercado de la Paz), אחד השוקים הוותיקים של מדריד, במבנה אר-נובו מ-1879. יש כאן דוכני דגים, נקניקים וגבינות, וכן מגוון רחב של רכיבים אנינים, כמו מוחאמה (mojama; נתח פילה טונה שיובש במלח). במדריד נמצא גם מרקאדו דה מאראבייאס (Mercado de Maravillas) השוק העירוני הגדול ביותר באירופה, ובו 200 דוכנים גדושים מאכלים אזוריים כמו בשר טלה עסיסי מבורגוס שבצפון ספרד וחאמון (שינקן) מאקסטרמדורה בדרום-מערב המדינה.
מקור: הגארדיאן, קאביטה מוקה