איטליה: אֶמיליָה-רומאניָה דרך הצלחת
סיור קולינרי במחוזות אֶמיליָה-רומאניָה שבצפון איטליה ייקח אתכם לביקור במוזיאוני אוכל המוקדשים לרכיבים הטעימים של האזור, ולסיור טעימות במחלבות ואצל יצרנים מקומיים המייצרים מזה מאות שנים רכיבים איכותיים מהחשובים במטבח האיטלקי, בהם גבינת הפרמזן והפרושוטו של פארמה והחומץ הבלסמי המסורתי של מודנה.
עוד על אֶמיליָה-רומאניָה במדריכי העולם: מדריך טיולי נהיגה צפון ומרכז איטליה של אייוויטנס, מדריך איטליה של אייוויטנס, מדריך איטליה של לונלי פלנט, ומדריך איטליה מיטב המסלולים.
מחוז אֶמיליָה-רומאניָה (Emilia-Romagna) הוא שם נרדף לאוכל איכותי. מהמחוז יצאו גם כמה מהמנות האיטלקיות הנודעות ביותר, בהן הבולונז (ראגוּ), הטורטליני והמורטדלה של בולוניה, והאזור נודע גם ביין לָמבּרוּסקוֹ (Lambrusco), יין נתזים אדום איכותי מענבי לָמבּרוּסקוֹ הגדלים בכרמים המשתרעים באזור.
ברשימת מוזיאוני האוכל של המחוז (I Musei del Gusto) יש 19 מוזיאונים. לרשימה המלאה, לחצו כאן.
טעימה ממיטב התוצרת של אֶמיליָה-רומאניָה בסרטון של מוזיאוני האוכל של המחוז:
החומץ הבלסמי המסורתי (Aceto Balsamico Tradizionale) המיוצר באזור אֶמיליָה-רומאניָה מאז המאה האחת-עשרה על פי שיטות מסורתיות ותקנים מחמירים, מתאפיין בטעם עז ובניחוח ייחודי, במרקם סמיך ובצבעו החום כהה. בעיירה סֶפּילאמבֶּרטוֹ (Spilamberto), כ-17 ק"מ מדרום-מזרח למוֹדֶנָה, תוכלו לבקר במוזיאון לחומץ בלסמי מסורתי (Museo del Balsamico Tradizionale), להצטרף לסיור וללמוד על תולדות הזהב השחור של מוֹדֶנָה. הביקור במוזיאון הוא בתיאום מראש. מידע על סיור אצל יצרני החומץ הבלסמי המסורתי, תמצאו כאן.
הפרמזן, פּארמיג'אנוֹ רֶג'אנוֹ (Parmigiano Reggiano), הגבינה האיכותית היוקרתית, מיוצרת על פי שיטות עתיקות, ומככבת במנות רבות הטיפוסיות לאזור. חריץ הגבינה עשוי להגיע לעובי של 20-24 ס"מ, לקוטר של כ-40 ס"מ ולמשקל של כ-38 ק"ג. נדרשים שישה ליטר חלב כדי לייצר ק"ג אחד של גבינה. בעיירה סוֹראניָה (Soragna), כ-30 ק"מ מצפון-מערב לפּארמָה, שוכן מוזיאון הפרמזן (Museo del Parmigiano-Reggiano). הביקור במוזיאון כולל טעימות; הסיורים בהזמנה מראש. ניתן גם להצטרף לסיורים במחלבות המייצרות את גבינת הפרמזן.
ייצור הנקניקים המקומי מניב שורה שלמה של מעדנים קלאסיים, בהם פּרוֹשוּטוֹ, קוֹפָּה, פאנצ'טה, סלמי, מורטדלה ועוד. הפרוֹשוּטוֹ של פּארמָה (Prosciutto di Parma), בעל הטעם האגוזי זכה לשם עולמי, וגם למוֹדֶנָה מוצר איכותי משלה, הפרוֹשוּטוֹ של מוֹדֶנָה (Prosciutto di Modena). על תהליך ייצור הפרושוטו והסלמי תוכלו ללמוד במוזיאון הפרושוטו והסלמי של פּארמָה (Museo del Prosciutto e dei salumi di Parma) השוכן בעיירה לאנגיראנוֹ (Langhirano), כ-20 ק"מ מדרום לפּארמָה; טעימות במוזיאון כרוכות בתוספת תשלום. מידע על סיור אצל יצרנים מורשים של פרושטו, תמצאו כאן.
בעיירה קוֹלֶקיוֹ (Collecchio), כ-13 ק"מ מדרום-מערב לפּארמָה, שוכן מוזיאון העגבניות (Museo del Pomodoro) מוזיאון המוקדש לתולדות העגבנייה המככבת במטבח האיטלקי.
מקור: אתר התיירות של אֶמיליָה-רומאניָה
מחוז אֶמיליָה-רומאניָה (Emilia-Romagna) הוא שם נרדף לאוכל איכותי. מהמחוז יצאו גם כמה מהמנות האיטלקיות הנודעות ביותר, בהן הבולונז (ראגוּ), הטורטליני והמורטדלה של בולוניה, והאזור נודע גם ביין לָמבּרוּסקוֹ (Lambrusco), יין נתזים אדום איכותי מענבי לָמבּרוּסקוֹ הגדלים בכרמים המשתרעים באזור.
ברשימת מוזיאוני האוכל של המחוז (I Musei del Gusto) יש 19 מוזיאונים. לרשימה המלאה, לחצו כאן.
טעימה ממיטב התוצרת של אֶמיליָה-רומאניָה בסרטון של מוזיאוני האוכל של המחוז:
החומץ הבלסמי המסורתי (Aceto Balsamico Tradizionale) המיוצר באזור אֶמיליָה-רומאניָה מאז המאה האחת-עשרה על פי שיטות מסורתיות ותקנים מחמירים, מתאפיין בטעם עז ובניחוח ייחודי, במרקם סמיך ובצבעו החום כהה. בעיירה סֶפּילאמבֶּרטוֹ (Spilamberto), כ-17 ק"מ מדרום-מזרח למוֹדֶנָה, תוכלו לבקר במוזיאון לחומץ בלסמי מסורתי (Museo del Balsamico Tradizionale), להצטרף לסיור וללמוד על תולדות הזהב השחור של מוֹדֶנָה. הביקור במוזיאון הוא בתיאום מראש. מידע על סיור אצל יצרני החומץ הבלסמי המסורתי, תמצאו כאן.
הפרמזן, פּארמיג'אנוֹ רֶג'אנוֹ (Parmigiano Reggiano), הגבינה האיכותית היוקרתית, מיוצרת על פי שיטות עתיקות, ומככבת במנות רבות הטיפוסיות לאזור. חריץ הגבינה עשוי להגיע לעובי של 20-24 ס"מ, לקוטר של כ-40 ס"מ ולמשקל של כ-38 ק"ג. נדרשים שישה ליטר חלב כדי לייצר ק"ג אחד של גבינה. בעיירה סוֹראניָה (Soragna), כ-30 ק"מ מצפון-מערב לפּארמָה, שוכן מוזיאון הפרמזן (Museo del Parmigiano-Reggiano). הביקור במוזיאון כולל טעימות; הסיורים בהזמנה מראש. ניתן גם להצטרף לסיורים במחלבות המייצרות את גבינת הפרמזן.
ייצור הנקניקים המקומי מניב שורה שלמה של מעדנים קלאסיים, בהם פּרוֹשוּטוֹ, קוֹפָּה, פאנצ'טה, סלמי, מורטדלה ועוד. הפרוֹשוּטוֹ של פּארמָה (Prosciutto di Parma), בעל הטעם האגוזי זכה לשם עולמי, וגם למוֹדֶנָה מוצר איכותי משלה, הפרוֹשוּטוֹ של מוֹדֶנָה (Prosciutto di Modena). על תהליך ייצור הפרושוטו והסלמי תוכלו ללמוד במוזיאון הפרושוטו והסלמי של פּארמָה (Museo del Prosciutto e dei salumi di Parma) השוכן בעיירה לאנגיראנוֹ (Langhirano), כ-20 ק"מ מדרום לפּארמָה; טעימות במוזיאון כרוכות בתוספת תשלום. מידע על סיור אצל יצרנים מורשים של פרושטו, תמצאו כאן.
בעיירה קוֹלֶקיוֹ (Collecchio), כ-13 ק"מ מדרום-מערב לפּארמָה, שוכן מוזיאון העגבניות (Museo del Pomodoro) מוזיאון המוקדש לתולדות העגבנייה המככבת במטבח האיטלקי.
מקור: אתר התיירות של אֶמיליָה-רומאניָה