ברלין מסעדות
על אף שהמטבח המקומי אינו מעודן במיוחד, יש בבירת גרמניה ברלין מסעדות רבות שאפשר להתפאר בהן. במאמר זה קיבצנו מספר המלצות, ורבות אחרות מפורטות במסגרת מדריך ברלין בסדרת אייוויטנס.
למחפשים באזור ברלין מסעדות מקומיות, כדי להכיר את המטבח האופייני לסביבה, נכונה אכזבה: המטבח של צפון-מזרח גרמניה התפתח בתנאים קשים של חורף ומחסור, ולכן נוטה למאכלים 'כבדים' ועתירי שומן, המבוססים על בשר ותפוחי אדמה. לאמיצים, שמוכנים להתנסות, מומלץ לבקר במסעדת Zur Letzen Instanz הקרובה לאלכסנדרפלאץ; כאן, במקום שפתוח כבר 500 שנה ועם אורחיו נמנה גם נפוליאון עצמו, תוכלו לטעום אָייסֵבָּיין (ירך חזיר כבושה ומבושלת, המוגשת עם שכבת שומן) או פורל 'בנוסח הטוחנת' (מטוגן בחמאה ובפרורי לחם).
אם המטבח המקומי שומני מדי עבורכם, אולי תעדיפו לפנות למסעדות המגישות אוכל מדרום גרמניה ומאוסטריה - שניצל וינאי (מבשר-עגל), כיסונים ממולאים (מָאוּלטאשֶן), קניידלך מבושלים במרק ועוד. לא חסרות במרכז ברלין מסעדות מסוג זה, מהן משולבות עם בית בירה כמו Augustiner ומהן שלא, כמו מסעדת Austria בקרויצברג, Cafe Einstein במיטֶה ו-Ottenthal במערב העיר.
עם זאת, אין שום סיבה להסתפק דווקא באוכל גרמני. בהיותה עיר בירה קוסמופוליטית ומלאה מהגרים, נפוצות ברחובות ברלין מסעדות אתניות מכל רחבי העולם. הטורקים, שהיגרו לעיר בהמוניהם בשנות ה-50 וה-60, הביאו אליה לא רק את דוכני השווארמה (Döner) אלא גם מעדניות איכותיות ומסעדות של ממש, בהן בולטת הרשת Hasir, שיש לה סניפים בכל רחבי העיר. במקביל לטורקים הגיעו לעיר גם הווייטנאמים, וכיום ממלאות את ברלין מסעדות וייטנאמיות ואסיאתיות במאות. Monsier Voung היא אולי המפורסמת שבהן, אבל Cowei שליד אי המוזיאונים ו-Pho 12 שברובע הבווארי לא פחות טובות.
אחת המגמות הקולינריות הבולטות בגרמניה היום היא אוכל אורגני, מקומי ובריאותי; כך, בין השאר, נפתחו בשנים האחרונות בשכונות הטרנדיות של ברלין מסעדות צמחוניות וטבעוניות למכביר, למשל Ohlala בפרידריכסהָיין או La Mano Verde היוקרתית. המגמה המקומית מתבטאת גם בשוקי האוכל הנפוצים בעיר, משווקים שבועיים במקומות כמו האקֶשֶר מרקט ועד שווקים מקורים הפעילים כל ימות השבוע, למשל השוק הנפלא Marheineke בשכונת קרוׂיצבֶּרג.
אם המטבח המקומי שומני מדי עבורכם, אולי תעדיפו לפנות למסעדות המגישות אוכל מדרום גרמניה ומאוסטריה - שניצל וינאי (מבשר-עגל), כיסונים ממולאים (מָאוּלטאשֶן), קניידלך מבושלים במרק ועוד. לא חסרות במרכז ברלין מסעדות מסוג זה, מהן משולבות עם בית בירה כמו Augustiner ומהן שלא, כמו מסעדת Austria בקרויצברג, Cafe Einstein במיטֶה ו-Ottenthal במערב העיר.
עם זאת, אין שום סיבה להסתפק דווקא באוכל גרמני. בהיותה עיר בירה קוסמופוליטית ומלאה מהגרים, נפוצות ברחובות ברלין מסעדות אתניות מכל רחבי העולם. הטורקים, שהיגרו לעיר בהמוניהם בשנות ה-50 וה-60, הביאו אליה לא רק את דוכני השווארמה (Döner) אלא גם מעדניות איכותיות ומסעדות של ממש, בהן בולטת הרשת Hasir, שיש לה סניפים בכל רחבי העיר. במקביל לטורקים הגיעו לעיר גם הווייטנאמים, וכיום ממלאות את ברלין מסעדות וייטנאמיות ואסיאתיות במאות. Monsier Voung היא אולי המפורסמת שבהן, אבל Cowei שליד אי המוזיאונים ו-Pho 12 שברובע הבווארי לא פחות טובות.
אחת המגמות הקולינריות הבולטות בגרמניה היום היא אוכל אורגני, מקומי ובריאותי; כך, בין השאר, נפתחו בשנים האחרונות בשכונות הטרנדיות של ברלין מסעדות צמחוניות וטבעוניות למכביר, למשל Ohlala בפרידריכסהָיין או La Mano Verde היוקרתית. המגמה המקומית מתבטאת גם בשוקי האוכל הנפוצים בעיר, משווקים שבועיים במקומות כמו האקֶשֶר מרקט ועד שווקים מקורים הפעילים כל ימות השבוע, למשל השוק הנפלא Marheineke בשכונת קרוׂיצבֶּרג.
רוצים לקרוא עוד על ברלין?