סימפוניה של טעמים בכריך וייטנאמי אחד
בּאן מי (Bánh mì) המיזוג התרבותי הקולינרי בין בגט, מורשת קולוניאלית מימי השלטון הצרפתי בוויטנאם (1887-1954), לבין טעמים מקומיים של מיני נקניק חזיר, עשבי תבלין, ירקות מוחמצים ורטבים חריפים, מככב ברחובות וייטנאם מצפון לדרום. עוד על וייטנאם תוכלו לקרוא במדריך וייטנאם ואנגקור וואט של אייוויטנס.
הגרסה הקלאסית של הכריך הנודע היא בגט צרפתי פריך עם ממרח כבד, חמאה או מיונז (בהשפעה צרפתית), נקניק חזיר וירקות. את הכריך הטעים והמשביע הזה תוכלו למצוא בדוכני רחוב, במאפיות וייטנאמיות, במסעדות ואף גרסה צמחונית שלו במקדשים בודהיסטיים.
בהאנוי (Hanoi) שבצפון וייטנאם, העיר השנייה בגודלה במדינה, תמצאו גרסה פשוטה וטעימה של הכריך, שאינה עמוסה בתוספות - בשר, מלח ופלפל, ולחם פריך. בעיני המקומיים את הכריכים הטעימים ביותר בהאנוי מכינים מאז 1974 בחנות הכריכים הוותיקה Banh Mi Pho Hue שבשדרת Pho Hue.
בעיר הקטנה הוי אן (Hoi An) שבמרכז וייטנאם, שנכללת ברשימת אתרי מורשת עולם של אונסק"ו, תמצאו גרסה עשירה יותר של הכריך, הגדושה בירקות ירוקים. המקומיים ממליצים על החנות הקטנטנה Banh Mi Phuong שבמרכז העיר, בה תקבלו כריך עסיסי עם רצועות מלפפון ארוכות, כוסברה טרייה, גזר מוחמץ ואף פרוסות של עגבניה.
להו צ'י מין סיטי (Hồ Chí Minh) סייגון בעבר, שבדרום וייטנאם, העיר הגדולה ביותר במדינה, גרסה משלה בשם bánh mì Sài Gòn, המשלבת הכל, סוגי בשר שונים, ביצים, ירקות ורטבים.
בעיני השף אנתוני בורדיין - זו פשוט 'סימפוניה בכריך':
מקור: דייויד פרלי, BBC